No Peanut Butter is er om JOUW FINANCIAL SAVVINESS een boost geven.

Want jouw financiën zijn belangrijk. Het leven is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met geld, en dan kun je maar beter weten hoe je ermee om wilt gaan. Van je hypotheek tot etentjes buiten de deur — de financiële keuzes vliegen je om de oren.

Ten onrechte geen prioriteit

Maar veel vrouwen houden zich amper bezig met hun financiën.

Zo is het merendeel van de beleggers nog altijd man. Vrouwen hebben ook minder financiële kennis dan mannen (al blijkt het gelukkig meer te zijn dan ze zelf denken). Bovendien denken veel vrouwen niet na over hoe hun leven er na pensionering uit komt te zien.[1]

Terwijl het voor vrouwen juist des te belangrijker is om zich hierom te bekommeren.

Waarom?

Omdat beduidend minder vrouwen dan mannen kunnen rondkomen van hun eigen inkomen. Vrouwen bouwen bovendien een stuk minder pensioen op. En: vrouwen leven gemiddeld langer dan mannen.[2]

Tijd en energie

Dit alles moet én kan anders.

No Peanut Butter prikkelt je daarom om na te denken over je financiële waarden en keuzes. Maakt je wegwijs in (personal) finance lingo. Denkt met je mee over de (financiële) opvoeding van je kinderen.

Dit alles zodat je meer energie en tijd kunnen steken in wat je het meest dierbaar is, wat je gelukkig maakt. En dat laat zich niet in euro’s uitdrukken.

Grondig. Relevant. Interessant.

No Peanut Butter vindt personal finance belangrijk. Zo belangrijk, dat het niet saai mag zijn. Want wat saai is, beklijft niet.

Maar dat betekent niet dat No Peanut Butter lichtzinnig met het onderwerp omspringt. No Peanut Butter zoekt zaken graag grondig uit. Neemt de tijd om onderwerpen scherp neer te zetten. Schroomt ook niet om over de landsgrenzen heen te kijken.

Dit betekent dat No Peanut Butter bijvoorbeeld:

111 

binnen- en buitenlandse FIRE blogs doorpluist om te analyseren welke boeken zij het vaakst aanraden

Eén jaar lang

de nieuwsbrieven van (kleding)winkels bijhoudt om uit te zoeken of kleding áltijd met korting kopen realistisch is

18 

 verschillende binnen- en buitenlandse bronnen raadpleegt om het hoe en wat van dividend uit te leggen

[1] AFM Consumentenmonitor Najaar 2020. Onderdeel: Beleggers, Ipsos (2020), p. 41;Vrouwen hebben meer financiële kennis dan ze denken, De Nederlandsche Bank, 8/32021; Pensioenmonitor 2020, Wijzer in Geldzaken (2020), p.21.

[2] M. van den Brakel et al., Emancipatiemonitor 2020: Hoeveel vrouwen zijn economisch zelfstandig?, Centraal Bureau voor de Statistiek en Sociaal en Cultureel Planbureau (2020); Verwacht pensioen van mannen derde meer dan van vrouwen, 9/4/2019; Levensverwachting in 2019 toegenomen, CBS, 25/9/2020.