Panko wordt vaak de Japanse variant van onze paneermeel genoemd. Dus broodkruim, maar dan een stuk grover van structuur. Je kunt het perfect gebruiken om gerechten te voorzien van een krokant jasje.

Een andere tip: pizzabodems worden zacht door de damp die uit de bodem komt. Heb je daar een hekel aan? Strooi eerst wat panko op je bord en leg daarna pas je pizza erop. Zo trekt een stuk minder vocht in je pizza.

Panko kun je natuurlijk prima in de winkel kopen. Maar waarom kopen als je het in een handomdraai zelf kunt maken?

Recept voor een bakplaat vol panko

Tijd: 5 minuten voorbereiden + 10 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 4 sneetjes oud brood

Benodigdheden

  • hakmolen
  • bakpapier

 Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Scheur de sneetjes brood in grove stukken en hak deze daarna grof in een hakmolen
  3. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en spreid de stukjes brood gelijkmatig over de bakplaat
  4. Zet de bakplaat met stukjes brood in het midden van de oven, bak circa 10 minuten en laat afkoelen